Back

Evreii din Istanbul: 40 de fotografii, o singură cultură

Ediția a VI-a a Festivalului Internațional ”Carol Pop de Szathmári – Szatmári Pap Károly” organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a oferit oportunitatea organizării în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Oradea și Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor, a unei expoziții internaționale de artă fotografică  în Sinagoga Neologă  Zion.  Vernisajul expoziției celor 40 de fotografii de mari dimensiuni, realizate de reputatul artist fotograf Alberto Modiano din Istanbul, va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie 2018, începând cu ora 18:30, în prezența autorului. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului timp de o lună.

Artistul fotograf s-a născut în 1960 la Istanbul. A început să fotografieze  în anul 1979. După șase ani, în 1985, s-a al-turat echipei IFSAK (Asociației de Fotografie și Cinema pentru amatori din Istanbul). Este cercetător în istoria fotografiei și a condus mai multe cursuri în istoria fotografiei și a artelor vizuale în multe instituții din Turcia. În octombrie 1992, a fost acceptat ca membru al Societății Fotografice prestigioase ”Royal”, cu sediul în Anglia. În anii 1995 și 1996, a devenit vicepreședinte al IFSAK, al cărui membru onorific a fost declarat pentru meritele sale. Este, de asemenea, membru onorific al BASAF (Balıkesir Photography Association). În 1996, a obținut premiul „Fotograful anului” de TRUVA Kültür ve Sanat Derneği. Între 2003 și 2005 a fost reprezentantul „Muzeului Național de Fotografie” din  Istanbulul fondat de BASAF (Balıkesir Photography Association) la Balıkesir.  Artistul fotograf Alberto Modiano este și reprezentantul Bibliotecii de Imagini  ”M. Emin Tan”. În anul 2008 a devenit din nou reprezentantul BASAF în baza deciziei Consiliului de Administrație.

 

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.