aprilie 23, 2024 17:41

Vânătorii lui Țiriac au aterizat la Oradea. Mâine începe tradiționala vânătoare de la Balc

Pe Aeroportul Internațional Oradea au sosit miercuri, 17 ianuarie, primii invitați ai omului de afaceri, Ion Țiriac. Stefano Ricci și Mike Miles sunt personaje deja cunoscute în gașca de vânători de mistreți de la Balc, jud. Bihor. Timp de două zile, unii dintre cei mai bogați europeni și nu numai, se vor delecta în pădurile din nordul Bihorului, pe domeniul Wild Life Boar a lui Țiriac, testându-și abilitățile de vânători, însă nu ca în epoca primitivă când scopul era vânatul pentru hrana familiei, ci ca mijloc de distracție și competiție ca între băieței.

 

 

Wolfgang Porsche, moștenitorul Porsche, a cărui avere este estimată la 4,5 miliarde euro, Klaus Mangold, fostul președinte al grupului DaimlerChrysler, Ranz Rauch, supranumit „regele” european al sucurilor, Carlo Pesanti (președintele Italcementi), Tonniens Clemens, proprietarul Tonnies Fleisch și proprietarul echipei de fotbal Schalke 05, Wolfgang Bernhard, președintele Consiliului de Administrație al Volkswagen și al companiei de componente auto Magna Europ Wolf Siegfried, sunt doar câțiva dintre cei 60 de invitați ai lui Țiriac, care, timp de două zile, începând de joi, 18 ianuarie, vor bate în lung și-n lat domeniul de 1.500 de hectare de la Balc.

La începutul lunii decembrie, același Ion Țiriac a lăsat să se înțeleagă că a renunțat la Balc în favoarea domeniului de la Ersig (jud. Caraș Severin), unde a organizat  o altă partidă de vânătoare, adunând personalități europene din lumea afacerilor. În anul 2015, Ion Ţiriac a cumpărat o pădure din apropierea satului Ersig de la prinţul Paul de România şi a amenajat un domeniu de vânătoare, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 700 de hectare.

Din câte se pare, atât lui Țiriac, cât și invitațiilor săi, le place Balcul. Cert este că și cetățenilor din localitate le place această perioadă, fiindcă mica comună revine în prim-planul știrilor, iar animalele ucise – între 150 și 250 – ajung pe mesele nevoiașilor din căminele sociale, așa că toată lumea este mulțumită…

Prima vânătoare organizată de Țiriac la Balc a avut loc în 2005. Marea vedetă de atunci a fost Adrian Năstase, fostul premier împușcând 23 de mistreți din totalul de 185…

Iată cum s-a desfășurat anul trecut tradiționala vânătoare:

Teodora Ivan

foto: Adevărul.ro