Back

Expoziție de pictură în Turnul Primăriei

În perioada 22 – 31 martie, în Turnul Primăriei Oradea, vizitatorii pot admira în cadrul expoziției de pictură intitulată ”Fețe, Fețe” galeria de portrete a artistului vizual Liana Corb. Originară din Beiuș, artista a organizat o serie de expoziții de pictură atât în țară, cât și în străinătate, bucurându-se de un real succes.

Lucrările expuse în Turnul Primăriei sunt materializarea căutărilor întreprinse pe parcursul a doi ani și jumătate, generate de nevoia personală de a găsi noi formule estetice și modalități de exprimare proprii. Prin realizarea acestei expoziții, artista își reafirmă preocuparea continuă față de reprezentarea figurii umane, aceasta constituind și subiectul predilect în expozițiile anterioare.

Liana Corb și-a fundamentat și construit limbajul folosit în realizarea portretelor pe introspecție și autoreflecție, căutând să accentueze trăsăturile dominante ale fiecărui personaj în parte. Nu și-a dorit neapărat să reprezinte personajul ci mai degrabă a căutat prin el să personifice o anumită categorie socială cu tensiunile interioare și trăsăturile caracteristice. Paleta cromatică vibrantă, de factură expresionistă a ajutat-o pe artistă într-un mod consistent la realizarea acestor lucrări, acompaniată fiind de tușa largă, generoasă. Această galerie de portrete constituie o modalitate de căutare a unor realități psihologice sau spirituale, nicidecum reproducerea unor însușiri exterioare surprinse fotografic.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.