aprilie 23, 2024 17:22

Deputatul Gheorghe Bogdan le-a vorbit tinerilor din PSD despre importanța mediului

Sâmbătă, 16 iunie, în calitate de Secretar al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, deputatul PSD de Bihor, Gheorghe Bogdan, le-a vorbit tinerilor din #PSD prezenți la Școala de Pregătire Politică de la Neptun, despre mediu și strategia partidului pentru acest important domeniu.

Înainte de toate, i-am invitat să reflecteze asupra unei idei. Viața pe pământ e inseparabilă de conștiința umană care o percepe și interacționează cu ea. Dacă recunoaștem simplul fapt că omul nu a fost în stare să facă un fir de iarbă, deși s-a priceput să replice alte produse, suntem puși în situația de a recunoaște măreția și importanța a ceea ce am găsit când am venit pe acest pământ: NATURA! Astfel apar întrebări firești, precum ”De ce trebuie să protejăm mediul?” ”De ce este nevoie de un minister pentru protecția mediului?” ”De ce trebuie să avem grijă de ceea ce lăsăm în urma noastră?”
La aceste întrebări găsim, în primul rând, răspunsuri în noi. Dacă ne respectăm pe noi, respectăm și ceea ce este în jurul nostru”, a conchis parlamentarul bihorean.

Temele abordate în cadrul panel-ului Turism și Mediu moderat de un alt bihorean – europarlamentarul Emilian Pavel, au vizat chestiuni ce țin de fondul de mediu, impactul pozitiv al programului Rabla, relevanța certificatelor verzi, necesitatea accelerării măsurilor de colectare selectivă etc.