Back

Deputații au modificat Legea fondului funciar

Cu 171 de voturi pentru, Camera Deputaților a adoptat marți, 10 iulie, Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr.18/1991 prin care a fost reglementată modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr.18/1991, în vederea rezolvării situaţiei juridice a terenurilor aferente casei de locuit, anexelor gospodăreşti, precum şi a curţilor şi grădinilor din prelungirea acesteia care nu a fost definitivată până în prezent. Sunt avute în vedere şi unele terenuri pe care sunt amplasate construcţii ale fostelor cooperative de producţie, ale fostelor asociaţii economice intercooperatiste şi ale fostelor cooperative de consum, pe care sunt amplasate construcțiile actualilor deținători, fără a aduce nicio tulburare celor care au intrat deja în proprietate prin titlurile eliberate sau numai prin punerea în posesie în baza actelor respective.

După cum se știe, prin Legea fondului funciar nr.18/1991, legiuitorul a avut în intenție la art.23 ca terenurile aferente casei de locuit, anexelor gospodărești și curtea și grădina din jurul acestora să treacă în proprietatea dobânditorilor, proces care nu a fost definitivat în ultimii 25 de ani… Pentru că multe comisii locale de aplicare a acestei legi au considerat că proba cea mai pertinentă cu privire la dovada dreptului de proprietate o constituie registrul agricol, noi, parlamentarii, am considerat că ar fi de real sprijin, atât persoanelor care solicită reconstituirea dreptului de proprietate, dar și primarilor și membrilor comisiilor locale, lărgirea paletei probelor care pot face dovada dreptului de proprietate, conform prevederilor Codului civil”, susține deputatul PSD de Bihor, Gheorghe Bogdan.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.