Back

Pași importanți pentru realizarea spitalului regional de urgență de la Cluj

Europarlamentarul bihorean, Emilian Pavel, a participat în data de 26 iulie, la invitația Instituției prefectului județului Cluj, la reuniunea de lucru privind viitorul Spital regional de urgență – unul dintre obiectivele majore angajate de PSD în Programul de guvernare.

Viitorul spital regional, cu o capacitate de aproximativ 849 de paturi, va fi comparabil cu centrele regionale similare din Vestul Europei și va fi dotat cu tehnologie de ultimă oră, urmând să devină un exemplu de excelență și bune practici. Sunt sigur că acesta va atrage enorm de mulți medici români – dintre care mulți tineri, mai ales că spitalul va avea aproape 3.000 de angajați și o suprafață de 120.000 de metri pătrați.

Contribuția Comisiei Europene și a Guvernului României va fi de peste 300 de milioane de Euro – cate 100 de milioane pentru fiecare dintre spitalele de la Cluj, Iași și Craiova, la un cost de peste 500 de milioane de Euro, doar pentru cel de la Cluj.  Statul Roman, prin Guvern, dar si prin autoritățile locale (UAT Florești si CJ Cluj pentru utilități) vor avea o contribuție de peste 400 de milioane de Euro

Studiul de fezabilitate va fi finalizat până la sfârșitul lunii viitoare, în octombrie se va depune dosarul pentru finanțare la Bruxelles – pentru Cluj, iar anul viitor se vor realiza procedurile de licitație pentru proiectare și execuție. Implementarea acestui proiect va demara în anul 2020, cu termen de finalizare în 2023.

Sistemul după care va funcționa acest spital este unul modern și integrat, el fiind compus din șase centre de specialitate – pentru cap și gât, cardio-toracic, abdominal, coloana vertebrală și traume, medicină internă și mama și copilul.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.