aprilie 20, 2024 07:03

Campania „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!” a ajuns și la Oradea

Campania Națională „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!”, etapa a II-a, s-a desfășurat miercuri, 22 august, începând cu ora 10:00, în Oradea, în Sala Mare a Instituției Prefectului.
 
Secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Lilla Debelka, a informat cetățenii români asupra potențialelor riscuri la care se supun în momentul în care iau decizia de a lucra în străinătate fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaște limba statului de rezidență sau fără a ști care le sunt drepturile, libertățile, dar și responsabilitățile în calitate de cetățeni europeni.
Au fost prezenți și au luat cuvântul, inclusiv prin prezentări video:
IOAN MIHAIU, Prefect, FLORIN TRANDAFIR VASILONI, Consul General, Consulatul General al României la Gyula, IOAN MANG, Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, BODOG FLORIAN-DOREL, Senator PSD, BOGDAN GHEORGHE DĂNUŢ, Deputat PSD, DUMITRU GHERMAN, Deputat PSD, ROMAN IOAN-SORIN, Deputat PSD, BEKESI CSABA, Director executiv AJOFM  Bihor, NICOLAE HODUȚ, Inspector Şef Adj. ITM  Bihor,MINTAȘ IOAN, Primvicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Comisar- Șef ADRIAN BUCUR, Inspector Șef Adjunct IPJ  Bihor, Comisar- Șef CRISTIAN BOGDAN, Inspector Sef Adj. IPF  Bihor, Comisar. Șef MĂRCUȚ DORINA, Coordonator al Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane, Oradea.
Evenimentul a adunat la un loc primari și reprezentanți ai primăriilor din județul Bihor.