mai 24, 2024 08:30

Cultura ne unește! Municipalitățile din Oradea și Debrecen atrag turiști prin proiecte culturale comune

Orădenii sunt invitați să ia autobuzul către Debrecen pentru a viziona una dintre cele mai atractive expoziții de pictură din Europa. Este vorba de expoziția IMPRESII, găzduită de Muzeul de Artă Modernă – MODEM – din orașul vecin maghiar. Pentru doar 100 de lei, în următoarea lună, adică până în 23 septembrie, în zilele de sâmbătă și duminică, de la ora 09:00, un microbuz cu 22 de locuri, pornește de la mini-autogara de lângă GARA CFR spre muzeul mai sus amintit, unde pot fi admirate un număr de 56 de opere de artă ale celebrilor pictori Monet, Degas, Cezanne, Courbet, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Sisley, Turner, Warhol, Lichtenstein și Francis Bacon, în cadrul celei mai mari colecții private de artă ce a fost adusă de MODEM Debrecen. În costul biletului, organizatorii promit nu doar transportul la muzeu, ci și intrarea la acest obiectiv, un tur de prezentare realizat de un ghid vorbitor de limbă română, precum și o masă comună a excursioniștilor.

Prezenți la Oradea pentru anunțarea acestui parteneriat, reprezentanții Primăriei Debrecen, precum și viceprimarul orădean, Florin Birta, au anunțat că în maximum două săptămâni, va fi demarat un proiect comun prin care vor fi aduși, în urbea de pe Crișul Repede, cetățeni maghiari interesați de obiective turistice, precum Cetatea Oradea, Sinagoga Zion, Palatul Baroc etc.

Cultura ne unește! Aceasta este deviza sub care cele două administrații intenționează să asigure un flux constant de turiști dinspre o localitate spre alta, fapt ce ar duce la o dezvoltare sigură a celor două comunități, nu doar din punct de vedere economic, ci și spiritual.

Înscrierile pentru vizitarea expoziției de la Debrecen se pot face la Muzeul Orașului din cadrul Cetății Oradea, unul din partenerii locali ai acestei noi inițiative de promovare româno-maghiare.

https://www.facebook.com/StiriBihor.Info/videos/275747649816865/