Back

Expoziție inedită pentru persoanele cu deficiențe de vedere

La Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural va avea loc în data de 3 octombrie 2018, ora 11:00, vernisajul expoziției multimedia „ROMÂNIA ÎN IMAGINI – CUM SE VĂD 100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE”, organizată în colaborare cu Centrul de Consultanță Istorică și Asociația pentru Dezvoltare Urbană.

Expoziția este realizată în tehnica PIAF, cu foi ce prezintă imagini reprezentative din istoria recentă, tipărite în relief. Procedeul implică tipărirea pe foi speciale si embosarea lor cu ajutorul unei imprimante speciale, astfel încât nevăzătorii să poată simți zonele cu text, conturul feței sau al clădirilor prezentate etc.

Expoziția prezintă o istorie a ultimilor 100 de ani în România, imaginile adaptate pentru persoanele cu deficienţe de vedere fiind corelate cu explicaţii digitale disponibile prin telefonul mobil (cu ajutorul unei aplicații de smartphone – QR Code Reader)

Ca o recunoaştere a demersului inovator de „traducere” a istoriei vizuale într-un limbaj tactil, precum şi integrarea tehnologiei mobile pentru facilitarea accesului la un conţinut istoric bine documentat, expoziţiei IMAGINI TACTILE i-a fost acordat premiul pentru secţiunea Eveniment multimedia în cadrul Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST 2018.

 

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.