iunie 13, 2024 07:02

Redescoperă Bihorul. Redescoperă Stâna de Vale!

Agenția de Management al Destinației Bihor, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, HAPPY LAND Adventure și primăria Budureasa organizează în data de 8 septembrie 2018, evenimentul ,,Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Stâna de Vale”. Traseul propus iubitorilor de ciclism prezintă o dificultate ușoară, spre medie și presupune vizitarea unor obiective turistice din arealul stațiunii balneoclimatice Stâna de Vale, respectiv: Izvorul Minunilor, Valea Iadului, Cascada Vălul Miresei, Cascada Săritoarea Ieduțului. Totodată, participanții vor avea ocazia să își delecteze gustul cu mâncăruri tradiționale locale, pregătite de comunitatea locală din Budureasa.

Startul pe traseu se va da din parcarea situată lângă hotelul Iadolina, la ora 10:00. Prima porțiune a traseului presupune coborârea pe Valea Iadului, până la Cascada Vălul Miresei (diferență de nivel: 250; distanță: aproximativ 8 km). De aici se va face o scurtă drumeție până la Cascada Săritoarea Ieduțului, apoi se pedalează pentru întoarcerea în parcarea de lângă hotelul Iadolina. Acesta este cel mai dificil sector al traseului, dar și cel mai provocator, deoarece trebuie surmontată diferența de nivel de 250 m.

La finalul traseului ciclistic, urmează o binemeritată pauză de masă. Participanții vor putea lua prânzul (contra cost: 12 lei/persoană), delectându-se cu tradițioalul ciolan cu fasole, însoțit de o salată, dar și cu renumita plăcintă bihoreană. După pauza de masă, participanții la eveniment (care vor primi badge-uri pe baza formularului de înscriere), vor putea să se distreze în parcul de aventură ,,HAPPY LAND Adventure”, la prețuri promoționale, respectiv:

– tubbing / trambulină – 2 ture GRATUIT;

– acces în parcul de aventură pentru 2 ore: 20 lei pentru copiii sub 14 ani, respectiv 30 lei pentru adulți.

Cei care doresc să participe la evenimentul: ,,Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Stâna de Vale”, vor putea călători din Oradea la Stâna de Vale și retur, cu autocarul, la prețul de 49 lei/persoană. Prețul include și transportul bicicletei. Pe lângă aceștia, sunt bineveniți la eveniment toți cei care vor să facă deplasarea la Stâna de Vale pe cont propriu.

Pentru a beneficia de apă minerală, de gustări tradiționale locale, dar și de tarife promoționale la parcul de aventură, toți cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să se înscrie, accesând link-ul de mai jos.

Important de reținut: înscrierea prin intermediul formularului online este necesară pentru a primi badge-ul (ecuson) personalizat.

Formularul de înscriere online este aici:

https://docs.google.com/forms/d/1eYaWeuca45tmOxYaXBJLqpFmtXD3pcZiZ8uZNUZ3R-o/edit