Back

„Suntem evrei din Wrocław”: 14 povești tulburătoare în 108 minute

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, ora 20:30, la Sinagoga Neologă din Oradea, (str. Independenței nr. 22), va avea loc proiecția filmului documentar „Suntem evrei din Wrocław”, regizat de Karin Kaper și Dirk Szuszies. Filmul, care prezintă 14 povești cutremurătoare relatate de martori, are o durată de 108 minute, este subtitrat în limba engleză, intrarea fiind liberă.

Filmul prezintă anii de copilărie și adolescența unor tineri din Wrocław, oraș care pe atunci adăpostea cea de-a treia mare comunitate evreiască din Germania. Însă odată cu ascensiunea la putere a lui Hitler totul s-a schimbat în jurul lor. Din acel moment destinele acestor tineri s-au împletit doar datorită traumei colective cauzate de persecuții și torturi. Unii dintre ei au fost salvați, alții s-au salvat și iarăși alții au supraviețuit. Privați de tot ce-i lega de orașul lor natal, întâmplarea totuși a făcut ca acești tineri să ajungă în locuri sigure și să aibă încredere într-un nou început.

Evenimentul din Oradea este organizat de regizori (Karin Kaper și Dirk Szuszies), respectiv de Colectivul de Limbă şi Literatură Germană (Departamentul de Limbă și Literatură) al Universității Creștine Partium, în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Oradea și Primăria Municipiului Oradea.

Filmul a fost realizat cu sprijinul Împuternicitului Guvernului Federal pentru Cultură și Mass-Media (Die Beauftragte der Bundesregierung für Kultur und Medien).

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.