februarie 24, 2024 03:22

Va începe reabilitarea fațadei palatului Klobusinsky

Fațada palatului Klobusinsky, situat pe str. Republicii nr. 31, între străzile Gheorghe Dima și Snagovului, va intra în curând în reabilitare, după ce consilierii locali au aprobat vineri, 31 august, noii indicatori tehnico-economici pentru această investiție.

Palatul Klobusinsky a fost selectat spre reabilitare în cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016.

Conform expertizei, fațadele imobilului s-au degradat din cauza lipsei întreținerii constante a învelitorii și a burlanelor, acest lucru determinând infiltrații și desprinderi de tencuială. Investiția vizează reabilitarea fațadelor exterioare, a tâmplăriei și a acoperișului.

Întrucât contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a fost reziliat, proiectul a fost revizuit, urmând a se demara procedurile de achiziție publică pentru găsirea unui nou constructor care va executa aceste lucrări.

Având în vedere prioritățile privind aplicarea programului de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în Centrul Istoric și starea avansată de degradare a imobilului, în vederea prevenirii desprinderilor accidentale de tencuială și evitarea accidentărilor, se impune urgența demersului în vederea demarării lucrărilor de reabilitare.

Valoarea totală a investiției este de 694.893 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 12 luni.