Back

Va începe reabilitarea fațadei palatului Klobusinsky

Fațada palatului Klobusinsky, situat pe str. Republicii nr. 31, între străzile Gheorghe Dima și Snagovului, va intra în curând în reabilitare, după ce consilierii locali au aprobat vineri, 31 august, noii indicatori tehnico-economici pentru această investiție.

Palatul Klobusinsky a fost selectat spre reabilitare în cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016.

Conform expertizei, fațadele imobilului s-au degradat din cauza lipsei întreținerii constante a învelitorii și a burlanelor, acest lucru determinând infiltrații și desprinderi de tencuială. Investiția vizează reabilitarea fațadelor exterioare, a tâmplăriei și a acoperișului.

Întrucât contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a fost reziliat, proiectul a fost revizuit, urmând a se demara procedurile de achiziție publică pentru găsirea unui nou constructor care va executa aceste lucrări.

Având în vedere prioritățile privind aplicarea programului de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în Centrul Istoric și starea avansată de degradare a imobilului, în vederea prevenirii desprinderilor accidentale de tencuială și evitarea accidentărilor, se impune urgența demersului în vederea demarării lucrărilor de reabilitare.

Valoarea totală a investiției este de 694.893 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 12 luni.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.