Back

22 octombrie, termen limită pentru înscriere la ,,Marșurile spre Alba Iulia la Centenar”

Dan Poinar, președintele Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria” Filiala Bihor, inițiatorul acțiunii de deplasare cu trenul la Alba Iulia cu ocazia Centenarului Marii Uniri, și consilierul local Grigore Morar,  au susținut luni, 1 octombrie, la Primăria Oradea, o conferință de presă în care au anunțat că perioada de înscriere la acțiunea ,,Marșurile spre Alba Iulia la Centenar” se prelungește până la data de 22 octombrie.

Pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, Primăria Municipiului Oradea, în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria” – Filiala Bihor și cu alte asociații și fundații cultural-patriotice din Oradea organizează în cadrul acțiunii ,,Marșurile spre Alba Iulia la Centenar” deplasarea cu un tren special CFR pe itinerarul Oradea – Cluj Napoca – Alba Iulia și retur.

În cadrul conferinței de presă, consilierul local Grigore Morar a precizat: „În calitate de coordonator al acțiunilor care se desfășoară cu ocazia Centemnarului Marii Uniri, din partea Primăriei Oradea, noi am aprobat în cadrul ședinței de Consiliu Local din luna mai un număr de 34 de evenimente, printre aceste evenimente aflându-se și deplasarea la data de 1 decembrie 2018 cu un tren special la Alba Iulia. Am avut o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai unor asociații patriotice și am stabilit să prelungim perioada de înscriere cu 10 zile, din 12 până pe 22 octombrie, urmând ca în perioada 22 – 26 octombrie, în funcţie de solicitări, să putem face comandă fermă pentru CFR călători pe tipul de vagon. Menționez vizavi de costurile acestei acțiuni că Primăria Oradea finanțează 60% din acestea”.

Plecarea din Oradea va avea loc în data de 1 decembrie, ora 01.00 a.m., iar întoarcerea din Alba Iulia se va face pe data de 2 decembrie, ora 02.00 a.m.

Primăria Oradea asigură, din bugetul local, suma de 72.500 lei pentru această deplasare, sumă aprobată de Consiliul Local în luna mai a acestui an, iar diferența va fi suportată de către participanți. Participanții au două opțiuni de rezervare:

– Deplasarea cu vagon tip clasa a II-a, contribuția acestora fiind de 90 de lei/persoană

– Deplasarea cu vagon tip cușetă, contribuția acestora fiind de 150 de lei/persoană

Dan Poinar, inițiatorul acțiunii, a completat: „Trenul va pleca în data de 1 decembrie în jurul orei 1:00 noaptea și va ajunge la Alba Iulia în jurul orei 07:00 dimineața. Participanții la această deplasare vor putea opta să rămânem compacți sau fiecare își poate face un alt program. La Alba Iulia va fi centrul manifestărilor dedicate Centenarului, va fi președenția, vor fi invitați din străinătate, încă nu știm exact detalii despre ce va fi. Cu sprijinul Primăriei Oradea încercăm să oferim câteva facilități celor care participă, să găsim un spațiu unde aceștia să se poată odihni. Trenul va rămâne în gară în Alba Iulia și va pleca înapoi spre Oradea, după miezul nopții, după focurile de artificii, undeva în jurul orei 02:00, urmând să ajungă la Oradea dimineața pe la ora 08:00”.

Cei care doresc să participe la festivitățile organizate de Ziua Națională la Alba Iulia în cadrul acestui marș au posibilitatea de a achita sumele la oricare din ghișeele de încasări din Piramida Primăriei Oradea. La achitarea sumelor, cetățenii vor primi o chitanță ca dovadă a rezervării locului și vor fi înscriși într-o bază de date, urmând ca numărul locului să fie stabilit și comunicat ulterior. Pentru a primi informații ulterioare despre deplasare, cetățenii sunt rugați să comunice la casierie datele de contact, inclusiv numărul de telefon.

Înscrierile se fac până la data de 22.10.2018, la ghișeele de încasări din cadrul Primăriei Oradea, după următorul program de lucru cu publicul:

– în zilele de luni până joi între orele 08:00 – 18:00

– în ziua de vineri între orele 08:00 – 15:30. 

Trenul special spre Alba Iulia urmează să aibă un număr de 8 vagoane, cu un număr estimat între minimum 550 de participanți –  maximum 960 de participanți. În funcție de numărul și opțiunile de rezervare, numărul de vagoare din garnitură poate fi suplimentat.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.