martie 29, 2024 11:11

300 de spectatori la Festivalul Cântă Pădurea

 Iubitorii naturii au fost invitaţi duminică, 30 septembrie, la un mini festival organizat în stațiunea bihoreană Băile 1 Mai, de către Fundaţia Cântă Pădurea din Ungaria, în parteneriat cu Direcţia Silvică Bihor și Consiliul Județean Bihor. Organizat sub motto-ul „Pădurea face muzică – când pădurea şi muzica se întrepătrund. Prietenie, artă, veselie, hrană pentru trup şi suflet, valoarea pădurii!”, în zona cantonului silvic din Băile 1 Mai, evenimentul a cuprins o varitate de momente, pentru toate vârstele.

Începând cu ora 11:00, doritorii au asistat la o prezentare de produse locale, dar şi la o degustare de mici sau frigănele sub bolta copacilor,în vecinătatea Cantonului silvic din pădurea 1 Mai.

La ora 12:00, amatorii de drumeţii au fost invitaţi la o plimbare prin pădure, prilej cu care silvicultorii au vorbit despre „Vieţuitoarele din pădure, gospodărirea sustenabilă a pădurii”. Prezentarile s-au derulat în ambele limbi, română și maghiară. 

După ce grupurile de români și maghiari au obosit în plimbarea pe cărările abrupte, cu toții au poposit intr-un luminiș, unde cu ajutorul unei stații de amplificare mobilă, a demarat concertul propriu zis. Grupurile de interpreți s-au perindat prin fața celor aproape 300 de spectatori, care au asistat la spectacol, stând pe covorul de frunze uscate sau sprijinindu-se de copacii care încep să își piardă frunzele.

Organizat de Fundaţia Cântă pădurea din Ungaria în parteneriat cu mai multe instituţii bihorene, printre care Agenţia de Mangement al Destinaţiei, Direcţia Silvică Bihor şi Filarmonica de Stat Oradea, evenimentul „Cântă pădurea”, cu tradiţie de 15 ani în ţara vecină, este dedicat apropierii faţă de natură, artă şi tradiţiile locale.

Material realizat de Dan Bureția