mai 24, 2024 09:46

Limba slovacă, predată și în acest an la Universitatea Oradea

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România anunță că și în anul universitar 2018-2019, la Universitatea din Oradea se va preda limba slovacă.

Pe baza a numeroaselor cereri sosite din partea studenților orădeni, președintele U.D.S.C.R., Adrian Merka, a demarat încă de anul trecut o serie de discuții cu conducerea Universității din Oradea și cu Ministerul Educației din Slovacia. În urma acestor discuții, conducerea Universității a arătat deschidere față de acest proiect, iar din luna octombrie 2017, pe baza unei selecții făcute de Ministerul Educației din Slovacia, un cadru universitar trimis din Slovacia a început predarea limbii slovace la Universitatea Oradea în cadrul Facultății de Litere,  4 ore/săptămână.

La finalizarea studiilor, Universitatea din Oradea, respectiv Facultatea de Litere, va elibera și un certificat de finalizare a studiilor, ce va atesta studierea limbii slovace.

Totodată, pentru cei care doresc să studieze limba slovacă și nu urmează cursurile din cadrul Universității Oradea, opțional și gratuit U.D.S.C.R. oferă posibilitatea de a studia 2 ore pe săptămână limba și literatura slovacă la sediul din Oradea, str. Independenței, nr. 2-4. Doritorii sunt rugați să se înscrie la sediu (persoana de contact:  Jurcsik Ludmila).