Back

Limba slovacă, predată și în acest an la Universitatea Oradea

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România anunță că și în anul universitar 2018-2019, la Universitatea din Oradea se va preda limba slovacă.

Pe baza a numeroaselor cereri sosite din partea studenților orădeni, președintele U.D.S.C.R., Adrian Merka, a demarat încă de anul trecut o serie de discuții cu conducerea Universității din Oradea și cu Ministerul Educației din Slovacia. În urma acestor discuții, conducerea Universității a arătat deschidere față de acest proiect, iar din luna octombrie 2017, pe baza unei selecții făcute de Ministerul Educației din Slovacia, un cadru universitar trimis din Slovacia a început predarea limbii slovace la Universitatea Oradea în cadrul Facultății de Litere,  4 ore/săptămână.

La finalizarea studiilor, Universitatea din Oradea, respectiv Facultatea de Litere, va elibera și un certificat de finalizare a studiilor, ce va atesta studierea limbii slovace.

Totodată, pentru cei care doresc să studieze limba slovacă și nu urmează cursurile din cadrul Universității Oradea, opțional și gratuit U.D.S.C.R. oferă posibilitatea de a studia 2 ore pe săptămână limba și literatura slovacă la sediul din Oradea, str. Independenței, nr. 2-4. Doritorii sunt rugați să se înscrie la sediu (persoana de contact:  Jurcsik Ludmila).

 

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.