mai 24, 2024 09:33

O nouă oază de verdeață pe strada Oneștilor

Municipalitatea orădeană anunță finalizarea lucrărilor de amenajare a terenului situat la intersecția străzii Barcăului cu strada Oneștilor, acestea fiind realizate de către o companie privată în cadrul unui proiect de responsabilitate socială.

În suprafață de aproximativ 3.700 mp, acest spațiu era înainte un teren viran neîngrijit, pe care funcționa un centru de colectare a fierului vechi.

Printr-un acord de colaborare încheiat între Municipiul Oradea și compania privată, aceasta din urmă a transformat spațiul viran într-o zonă verde îngrijită.

Lucrările de amenajare au început cu decaparea primului strat de pământ, după care s-a adus circa 180 m3 de pământ pentru gazon.

Amenajarea este compusă din zone acoperite cu gazon rulou în suprafață de 3.550 m2 și în jur de 240 mde insule de plante ornamentale perene și arbuști decorativi, acoperite cu pietriș. Materialele utilizate necesare pentru amenajare, în afară de gazonul rulou, sunt 40 de tone de piatră decorativă de culoare gri, aproximativ 500 de plante perene și arbuști ornamentali și 27 de arbori din speciile Acer, Betula, Platanus și Ginkgo.

Zona a fost prevăzută cu sistem de irigații automatizat.

După recepția lucrărilor va fi încheiat un contract de sponsorizare. Conform acordului de colaborare semnat între Municipiul Oradea și agentul economic care și-a asumat amenajarea și întreținerea spațiului verde, acesta are obligația de a întreține spațiul respectiv pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii cu acordul părților.