Back

Spații verzi realizate și asumate de companii private prin proiecte de responsabilitate socială

În cadrul unui proiect de responsabilitate socială, o companie privată și-a asumat amenajarea terenului situat la intersecția str. Barcăului cu str. Oneștilor. În suprafață de 3.450 mp, acest spațiu era înainte un teren viran neîngrijit, pe care funcționa un centru de colectare a fierului vechi.

Printr-un acord de parteneriat încheiat între Primăria Oradea și compania privată, aceasta din urmă va transforma spațiul viran într-o zonă verde îngrijită. Astfel, terenul va fi însămânțat cu gazon, urmând să fie totodată amenajat cu plante perene, plante curgătoare, arbuști și 20 de arbori mari din specia carpin, arțar și celtis. După recepția lucrărilor va fi încheiat un contract de sponsorizare pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea prelungirii cu acordul părților. Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii noiembrie.

Tot aici, Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a amenajat un trotuar care facilitează trecerea de la trecerea de pietoni de pe str. Barcăului spre str. Oneștilor.

Totodată Primăria Oradea prin Direcția Tehnică amenajează intrarea la sonda Transgex și postul TRAFO, situate între str. Zarandului și str. Barcăului. Amenajarea va consta în realizarea unui acces și a unei platforme asfaltate până în fața sondei și a punctului TRAFO.

Suprafața din jurul acestora, de 2.312 mp, a fost dată în administrare Companiei de Apă, urmând ca aceasta să amenajeze tot în cadrul unui proiect de responsabilitate socială un spațiu verde.

În prezent, terenul a fost decapat la 15 cm sub nivelul drumului, urmând să fie adus pământ fertil, după care se va monta instalația de irigare și se va trece la însămânțarea terenului și plantarea de arbori și arbuști. Și aici lucrările vor fi gata în cursul lunii noiembrie.

 

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.