Sute de orădeni au igienizat malurile Crișului Repede

Sute de orădeni de toate vârstele  au participat miercuri, 31 octombrie, la acţiunea de colectare a deşeurilor în speranţa că acestea vor fi reciclate. De la tineri liceeni ( Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Liceului Teologic Penticostal “Betel”, Centrul scolar de educatie incluziva “Orizont”, Structura Centrul scolar de educatie incluziva nr.1 Tileagd) şi până la persoane mai înaintate în vîrstă, toți au pus mâna pe saci şi sub imboldul ideii de reciclare au strâns deşeuri de pe malul Crișului.

Acţiunea de curăţenie în judeţul Bihor a fost iniţiată de Green Network Romania şi organizată de Uniunea Femeilor din Bihor. Tone de deşeuri sunt si vor  fi strânse de voluntari de pe malurile Crişului Repede.

Locul de debut a campaniei de colectare a deșeurilor abandonate a fost astăzi  în fața fabricii  Plastor, începând de dimineață.

Obiectivul secundar al acțiunii, spun organizatorii, îl reprezintă educația civică a participanților, în mod special al elevilor, prin conștientizarea importanței colectării selective și a menținerii orașului la un standard de salubritate european.

Organizatorii speră ca astfel de evenimente să aibă  efecte pozitive directe privind resursele civice disponibile pentru cazuri de necesitate, dar și o scădere a ratei infracționalității pe termen mediu și lung în ceea ce privește motivul existenței acestor gunoaie pe spațiul public.