Back

Sute de orădeni au igienizat malurile Crișului Repede

Sute de orădeni de toate vârstele  au participat miercuri, 31 octombrie, la acţiunea de colectare a deşeurilor în speranţa că acestea vor fi reciclate. De la tineri liceeni ( Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Liceului Teologic Penticostal „Betel”, Centrul scolar de educatie incluziva „Orizont”, Structura Centrul scolar de educatie incluziva nr.1 Tileagd) şi până la persoane mai înaintate în vîrstă, toți au pus mâna pe saci şi sub imboldul ideii de reciclare au strâns deşeuri de pe malul Crișului.

Acţiunea de curăţenie în judeţul Bihor a fost iniţiată de Green Network Romania şi organizată de Uniunea Femeilor din Bihor. Tone de deşeuri sunt si vor  fi strânse de voluntari de pe malurile Crişului Repede.

Locul de debut a campaniei de colectare a deșeurilor abandonate a fost astăzi  în fața fabricii  Plastor, începând de dimineață.

Obiectivul secundar al acțiunii, spun organizatorii, îl reprezintă educația civică a participanților, în mod special al elevilor, prin conștientizarea importanței colectării selective și a menținerii orașului la un standard de salubritate european.

Organizatorii speră ca astfel de evenimente să aibă  efecte pozitive directe privind resursele civice disponibile pentru cazuri de necesitate, dar și o scădere a ratei infracționalității pe termen mediu și lung în ceea ce privește motivul existenței acestor gunoaie pe spațiul public.

 

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.