Back

UE interzice plasticul de unică folosință începând cu 2021

Europarlamentarul bihorean, Emilian Pavel, a trimis recent un comunicat de presă prin care anunță votul acordat în această, la Strasbourg, prin care, începând cu 2021, se interzice utilizarea articolelor din plastic de unică folosință. Cu alte cuvinte, vor dispărea de pe piață produse, precum paiele pentru sucuri, furculițe, cuțite, farfurii, pungi și alte obiecte din această categorie. În cazul unor articole ce nu pot fi încă înlocuite, precum anumite tipuri de ambalaje, statele membre UE vor fi obligate ca până în 2025 să scadă cantitatea acestora cu minim 25% din totalul actual.

Această decizie este una extrem de bună pentru toți europenii. În condițiile în care, în fiecare minut echivalentul în plastic al unui camion de mare tonaj, încărcat, este aruncat în râuri, mări sau oceane, în condițiile în care o bună parte a plasticului NU poate fi reciclat (textul specific de pe ambalaje este extrem de mic în aceste cazuri), în condițiile în care în Pacific găsim o așa numită pată de deșeuri aruncate de oameni și adunate de curenți, cel puțin de dimensiunea Franței, ceva trebuie făcut urgent, iar reciclarea, singură, nu mai este o soluție.

Ceva trebuie făcut nu doar în anumite zone, ci peste tot, de către fiecare și aș vrea să accentuez acest lucru. Ca aproape de fiecare dată, schimbarea vine din fiecare dintre noi și din cât mai mulți acționând împreună.

Personal, sunt foarte mulțumit și foarte încântat de această decizie pe care am adoptat-o în Parlamentul European și abia aștept, și în România, să mă implic alături de toți cei care doresc, în campanii de sensibilizare, de conștientizare dar și de ecologizare. Aștept să îmi scrieți și să îmi trimiteți idei sau propuneri, și în viitorul apropiat vom putea să ne organizăm și să ne mobilizăm împreună”, precizează Emilian Pavel.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.