Marți, 13 noiembrie, Monica Macovei, membru M10 și Europarlamentar și-a dat demisia din partidul pe care l-a fondat în anul 2015.
Conform unui comunicat de presă emis de reprezentanții acestui partid, organizația politică ține să îi mulțumească Monicăi Macovei „pentru activitatea sa în cadrul partidului, pentru inițiativa întemeierii acestui vehicul politic dedicat generației tinere – vehicul care a demonstrat că se poate face și altfel de politică. Chiar dacă viziunea strategică și orientarea doctrinară a doamnei Monica Macovei nu a coincis întotdeauna cu cea a partidului, domnia sa rămâne un simbol al luptei anticorupție și al politicii responsabile, dovedite atât ca Ministru al Justiției cât și ca Europarlamentar. Îi mulțumim și îi urăm succes în continuare!”
Partidul M10 este un partid tânăr care are 16 filiale în toată țara, iar în urma alegerilor locale din 2016 partidul a obținut 94 de consilieri locali, 2 primari și 5 viceprimari.
La începutul anului 2017, în urma unei Adunări Generale, membrii partidului au decis asumarea unei doctrine conservatoare, pe care o practică azi cu succes, M10 fiind membru de drept în Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE) din Parlamentul Europei.
Alături de alte partide și mișcări civice, Partidul M10 este unul dintre inițiatorii proiectului de coagulare a tuturor forțelor de dreapta din România (creștin-democrate, conservatoare, liberale), într-o noua platformă politică numită ALTERNATIVA DREAPTĂ, care se va lansa Joi, 15 noiembrie, ora 14:30, la Hotelul Cișmigiu, (Bulevardul Regina Elisabeta 38, București, Sala Lipscani, etaj 1). Lansarea va fi transmisă live pe rețeaua Facebook.
Partenerii M10 în acest proiect sunt: Uniunea Creștin Democrată din România (UCDR), Partidul Forța Moldova și platformele politice Alternativa Dreaptă și Alianța Conservatoare. Aceste 5 entități îşi vor anunţa disponibilitatea de a colabora pe viitor în vederea promovării intereselor electoratului conservator/creştin-democrat, propunându-i acestuia o alternativă care să îl reprezinte în Parlamentul European în anul 2019, în structurile locale/judeţene precum şi în Parlamentul României în anul 2020 şi care să-şi asume preluarea guvernării ţării, începând cu anul 2024.