Back

Preșcolarii și elevii claselor I-IV vor primi, lunar, 350 grame de miere polifloră

Cu 189 de voturi pentru, Camera Deputaților a adoptat recent Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I – IV din învăţământul de stat şi confesional, în limita unei cantități de 350 grame lunar, în sensul modificării sursei de finanţare, precum şi al stabilirii unor reguli privind acordarea acestui aliment.

Achiziţionarea mierii poliflore, transportul şi distribuţia acesteia la unităţile de învăţământ pot fi contractate de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale.

Mierea polifloră destinată consumului pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu hologramă care atestă calitatea, şi va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi achiziţionată din lanţul scurt de aprovizionare.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor verifică periodic calitatea mierii acordate în acest program, mai prevede proiectul adoptat.
Mă bucur că sunt unul dintre inițiatorii acestei modificări prin care copiii au acces la miere de calitate, asigurându-li-se un aliment de bază în buna lor creștere”, a declarat deputatul PSD de Bihor, Gheorghe Bogdan.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.