iunie 13, 2024 06:49

Safe Border, Safer Life: proiect româno-maghiar pentru cooperare administrativă

Instituția Prefectului Județului Bihor, lider de proiect, în colaborare cu Căpitănia de Poliție a Județului Hajdu – Bihar, Ungaria, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor anunţă, printr-un comunicat de presă, începutul implementării proiectului european ROHU 183 ”SAFE BORDER, SAFER LIFE”, ca urmare a încheierii contractului de finanțare  nr. 150471 / 14.12.2018.

Proiectul ”SAFE BORDER, SAFER LIFE” este finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Interreg VA Romania – Ungaria, pe Axa Prioritară 6 – Promovarea cooperării transfrontaliere între cetățeni și instituții, Prioritatea de Investiții 11 b – Consolidarea capacității instituționale a autorităților publice și a  părților interesate și o administrație publică eficientă, prin promovarea cooperării juridice și administrative și a cooperării între cetățeni și instituții.

Bugetul proiectului este de 287.904,85 EUR.

Perioada de implementare este de 18 luni.

Obiectivul proiectului este crearea unui cadru de cooperare inter – instituțională transfrontalieră în zona Bihor – Hajdu Bihar pentru un mai bun management integrat al migrației. Proiectul va îmbunătăți capacitatea administrativă a instituțiilor partenere în managementul frontierei și ordine publică, oferind noi informații despre migrație și impactul în zonă al acestui fenomen.

 

Manager  proiect

Ion Iulius DELOREAN, Subprefect Instituția Prefectului județului Bihor

 Viață mai sigură, cu frontiere sigure          Biztonságos határok, biztonságosabb élet

 

Safe Border, Safer Life

                      

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună, precum şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád pe partea ungară a acesteia.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.