Sezon de schi la Arieșeni. Atmosferă de sărbători

Caderile de zapada au deschis sezonul de turism si schi în Bihor cu ocazia Craciunului. Chiar daca traficul auto pe drumurile ce fac legătura cu staţiunile montane Stâna de Vale şi Vârtop- Arieşeni  se desfăşoară cu greutate, efortul si rabdarea soferilor a meritat pentru sporturile de iarna oferite de mediul zapezii proaspete din statiunea aflata la limita judetelor Alba si Bihor: Arieşeni (in Alba)- Vârtop (in Bihor)

Oradeni si nu numai au luat cu asalt zilele acestea partia de schi de la Vârtop, dar si pe cea veche din Arieseni, aflata la cativa metri.

Pe langa distractiile clasice intr-un mediu al zapezii, turistii au avut ocazia sa se plimbe si cu sania trasa de cai sau sa faca o excursie cu snow mobilul  prin zapada ce masoara deja o grosime considerabila.

Pasionatii de adrenalina prefera zilele acestea peisajul alb pentru ca sa evadeze din cotidian.

Staiunea este in totalitate rezervata pentru Revelion, proprietarii facand ultimele pregătiri pentru marele eveniment dintre ani.

Arieșeni este o stațiune turistică de interes national. În sezonul de iarnă, atracția principală sunt pârtiile de schi de la Vârtop – doua dotate cu teleschi si una dotata cu telescaun; vara, obiectivele turistice din localitate și din apropiere sunt: Ghețarul Vârtop, Peștera Coiba Mare, Vârful Bihorul, Vârful Piatra Grăitoare, Vârful Taul Mare, Cascada Buciniș, Cascada Vârciorog, Muzeul Patrahaitești, Groapa Ruginoasa, Ghețarul Scărișoara, Cetățile Ponorului, Izbucul Tăuz, Peștera Poarta lui Ionele.

Material realizat de Dan Bureția