iunie 13, 2024 09:05

Ornamente din lemn. Povestea merge mai departe

Există obiecte prin care simți că persoana care le-a creat a pus o parte din ea acolo. Nu doar timpul și pasiunea, ci și sufletul. Am întâlnit un om care a încercat mai multe domenii în viață și s-a oprit acum la lemn. La ornamentele din lemn. Pentru el, lemnul nu înseamnă să-l folosească pentru a-l pune pe foc, ci un mijloc de a duce povești mai departe, cum este cazul cutiilor pentru sare folosite în secolul al XVIII-lea, exact în zona din imediata vecinătate a vechii vămi de sare de la Vadu Crișului-Tileagd, de pe cursul Crișului Repede.

Cu o experiență de viață impresionantă, mutat în zona Bihorului de mai bine de 11 ani, bucureșteanul Mugur Ene nu își rescrie doar povestea personală, ci redă viața lemnului prin obiectele pe care le creează cu multă pasiune în atelierul său situat într-o zonă de vis la doar 24 de km de Oradea.
Cutii pentru chei, obloane, pantofar, cutii pentru sare, șezlonguri, castele din lemn pentru copii sunt doar câteva din produsele realizate cu migală, pricepere și pasiune de către Mugur Ene.

Aici găsești câteva fotografii de la #Ornamentedinlemn:

https://photos.app.goo.gl/eWuooHW5eeGxB9Fa7