aprilie 23, 2024 15:20

Deputatul Gheorghe Bogdan a participat la evenimentele prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la eliberarea Beiușului

Deputatul PSD de Bihor, Gheorghe Bogdan, a participat astăzi, 19 aprilie, la evenimentele prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la eliberarea municipiului Beiuș de către Armata Română.

Sărbătorim astăzi 100 de ani de libertate! 100 de ani de la intrarea armatei române la Beiuș sub comanda colonelului Gheorghe Rasoviceanu. Sărbătorim 100 de ani de unitate în spirit și în gând și se cuvine să le aducem, în primul rând, omagiile și recunoștința noastră veșnică lui dr. Ioan Ciordaș și dr. Nicolae Bolcaș, adevărați promotori ai idealului național!

Despre derularea evenimentelor istorice de la 1919 vorbesc specialiștii într-ale istoriei. Eu doresc să mulțumesc Armatei Române pentru rolul decisiv pe care l-a avut în urmă cu 100 de ani în eliberarea Beiușului și, mai apoi, a Oradiei și a întregului județ Bihor, armată datorită căreia noi astăzi suntem împreună! Așa cum spunea Regele Ferdinand I: „..voi toţi care aţi dus Drapelul român în ţinuturile hotarelor noii Românii întregite, aduceţi-vă aminte necontenit că pe steagurile noastre sunt scrise cuvintele: „Onoare şi Patrie”. Aceasta este și datoria noastră, a urmașilor acestor bravi eroi: să ducem mai departe Onoarea și Iubirea de Patrie!”, a declarat deputatul Gheorghe Bogdan.