Back

Tărian: Cea de-a XV-a ediție a Zilei Satului, organizată cu fonduri transfrontaliere

Duminică, 19 mai 2019, a avut loc la Tărian, comuna Girișu de Criș, cea de-a XV-a ediție a Zilei Satului Tărian.

Această ediție face parte din activitățile proiectului ROHU 200 ”Crossborder events for crossborder citizens”, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria prin FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria. Proiectul are o durată de implementare de 12 luni. Bugetul total alocat proiectului este de 77.000 euro, din care suma de 65.450 euro este asigurată prin FEDR.

Comuna Girișu de Criș este PARTENER în cadrul acestui proiect, alături de Comuna Toboliu și Comuna Nojorid, din România și de Localitatea Körösnagyharsány, din Ungaria.

Evenimentul de duminică a debutat cu conferința de lansare a proiectului, urmată de o conferință de presă, manifestarea având loc la Centrul After School din Satul Tărian, cu participarea tuturor partenerilor implicați în proiect.

Programul zilei a cuprins un concurs de gătit preparate tradiționale – bogracs și mititei și un program artistic susținut de artiști din România și Ungaria.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.