iunie 13, 2024 10:06

Festivalul Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, un eveniment cu tradiție

În acest weekend, în Valea Cerului, răsună ritmuri de dans și voie bună. Este vorba despre localitatea bihoreană unde are loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului Folcloric Internaţional al Tineretului Slovac. Cântece cu tradiție, ritmuri slovace,  tineri și vârstnici din țară și din străinătate se întâlnesc zilele acestea pe scenă.

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România ofera publicului un spectacol inedit, în fiecare an. Festivalul se organizează an de an reunind  peste 450 de dansatori, membri ai ansamblurilor și grupurilor folclorice din România, Slovacia, Ucraina, Croația, Serbia, Ungaria, Polonia și  Cehia.

Manifestarea a adus, de-a lungul timpului, pe scenă, soliști vocali, instrumentiști, grupuri vocale, formații de dansuri și ansambluri, care au demonstrat din plin valoarea și autenticitatea folclorului slovac.

Organizatorii principali ai acestui festival sunt: Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, Departamentul pentru Slovacii din Diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei, Ministerul Culturii din România, Consiliul Județean Bihor – Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte și Primăria comunei Suplacu de Barcău.