Back

Record: colectarea selectivă a gunoaielor a ajuns la 60% în Sălacea!

În comuna bihoreană Sălacea, procentul de colectare selectivă a deșeurilor ajunge deja la 60% în doar 18 luni! Această realizare este, de departe, o dovadă că atunci când autoritățile locale se implică în respectarea legislației, reușesc să convingă cetățenii de eficiența unei astfel de măsuri, în special pentru buzunarul propriu…
La doar 31 de ani, primarul comunei Sălacea, Horvath Bela, nu a schimbat doar mentalități, ci și comportamente, începând de la cei mai mici locuitori din comună, cu care a început să adune gunoaiele de pe străzi și până la adulți, cărora le-a dat pubele și compostoare, primăria cheltuind aproximativ 60.000 de lei pentru achiziția acestora. Deși s-a lovit de rezistența cetățenilor, care nu au înțeles la început acest sistem de colectare selectivă, acum la Sălacea, rspectiv la Otomani, sat aparținând comunei, lucrurile se desfășoară relativ cu ușurință, supravegherea întregului proces fiind, momentan, destul de bine pus la punct de către autoritatea locală. Tariful pentru cei care colectează selectiv a fost stabilit la 5 lei/lună, însă cei care nu se conformează, din comoditate, Primăria Sălacea a impus un tarif de 10 lei/lună.

În aceste zile, funcționarii din Primăria Sălacea lucrează la aplicarea unor cipuri pe pubelele oferite populației pentru a stabili cu exactitate cantitatea de deșeuri produsă de fiecare gospodărie.

Teodora Ivan

 

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.