Back

Festivalul Verzei la Toboliu încheie activitățile proiectului transfrontalier CCC cod eMS ROHU 200

Proiectul ”Evenimente transfrontaliere pentru cetățenii transfrontalieri” – CCC, cod eMS ROHU 200, implementat și finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria prin FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria, a ajuns la final.

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, la Toboliu, a avut loc cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Verzei, eveniment organizat în contextul acestui proiect pentru care Comuna Toboliu a fost Lider, având ca parteneri Comunele Girișu de Criș și Nojorid din România și Körösnagyharsány din Ungaria. Prin acest proiect cei patru parteneri și-au consolidat relațiile dintre comunitățile lor, punând accent pe tradițiile locale. Grupuri de folclor, dansatori, artiști din Ungaria au participat la evenimentele din România și formații, dansatori, artiști români au participat la evenimentul din Ungaria, promovând astfel tradițiile celor două țări. Proiectul are o durată de implementare de 12 luni și un buget total alocat de 77.000 euro, din care suma de 65.450 euro este asigurată prin FEDR. Fiecare partener a organizat evenimente specifice, cu implicarea tuturor celor patru comunități.

Activitățile organizate astăzi, la Căminul Cultural din Comuna Toboliu, au cuprins:

  • 13:00 – Conferința de presă și Conferința de încheiere proiect
  • 08:00 – 14:00 – Concurs de gătit preparate tradiționale – sarmale, toroș, plăcinte cu varză
  • 15:00 – 20:00 – Program artistic susținut de artiști din România și Ungaria

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.

Despre proiectul CCC ROHU 200 găsești aici:

ROHU 200_Conferinta de incheiere 28 septembrie 2019

Foto de la eveniment găsești aici:

https://photos.app.goo.gl/kHgTcKQv9am6Qqg49

Material video de la conferința de închidere găsești aici:

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.