mai 24, 2024 09:34

De pe șosea pe calea ferată: TX Logistik evaluează o nouă conexiune intermodală între România și Germania

Troisdorf / Oradea, 1 octombrie 2019 –TX Logistik AG (TXL) explorează în prezent oportunități pentru o nouă conexiune intermodală între Oradea în România și zona Rin-Ruhr din Germania. În cadrul unei prezentări la care au participat aproximativ 100 de persoane la terminalul Intermodal Vest, au fost purtate discuții inițiale cu reprezentanți ai agenților de expediere și ai companiilor de logistică și din alte industrii românești. În plus, TXL a demonstrat la fața locului cum semiremorcile și vehiculele rutiere pot fi puse pur și simplu pe șine cu sistemele inovatoare de transbordare NiKRASA și roadrailLink.

„Încă vedem oportunități considerabile de creștere pentru transportul intermodal pe axa vest-est”, spune Berit Börke, CSO din TX Logistik. „În special, România este o piață cu potențial pentru noi conexiuni cu Europa de Vest.” Din primăvara anului 2018, compania de logistică feroviară operează o conexiune de tren deschisă între Cologne și Curtici în România cu cinci călătorii dus-întors pe săptămână. Megatrailerele sunt transportate în principal pe această rută.

Sistemul de transbordare NiKRASA a fost primit cu mare interes de către participanții orădeni. Cu acest sistem, semiremorcile care nu pot fi încărcate pot fi încărcate pe șină folosind un ajutor de poziționare și un adaptor de încărcare. „În prezent, avem în jur de 150 de adaptoare NiKRASA utilizate pe diverse rute din Europa”, explică Stefano Noseda, director regional pentru Vânzările din Italia și Europa de Sud la TX Logistik. „Aceasta este, de asemenea, o opțiune pentru expeditorii și expeditorii de mărfuri din România, deoarece practic nu există remorci macarabile pe șosea din Europa de Est, iar sistemul nostru poate face față echipamentelor standard existente pe site. Transportul feroviar este, de asemenea, o modalitate de a combate deficitul de șoferi de camioane. ”

La terminalul Intermodal Vest din Oradea, participanții au putut, de asemenea, să vadă singuri cât de ușor este de a pune chiar și vehicule comerciale ușoare pe șine cu sistemul de adaptor roadrailLink (r2L). Sistemul, care transformă un vagon de buzunar standard într-un vagon de transport auto, este un purtător de sarcină dezvoltat de Vegatrans și KässbohrerTransportTechnik, care este construit cu rampele mobile și reglabile și poate fi încărcat cu ușurință în orice terminal de cale ferată cu un stivuitor sau un macara terminal. Un tren complet cu 16 vagoane duble cu buzunar poate găzdui 96 de autoutilitare, 64 de camioane sau 32 de semiremorci – sunt de asemenea posibile variante de încărcare. Berit Börke spune: „Sarcina mixtă face posibil un design foarte flexibil. Nu sunteți legat de un singur tip de vagon, dar puteți schimba ușor în cadrul unei compoziții a trenului. Aceasta deschide posibilități complet noi pentru combinarea sistemelor de tren. ”

 

Despre TX Logistik

TX Logistik a fost fondată în 1999 ca o companie privată de transport feroviar și menține o rețea europeană eficientă, cu conexiuni în 11 țări. Compania are filiale în Elveția, Austria, Danemarca și Suedia, precum și birouri locale în Italia și Olanda. În cadrul diviziunilor sale intermodale și feroviare, TX Logistik dezvoltă soluții feroviare complete pentru traficul continental și maritim, precum și concepte personalizate pentru transportul de marfă convențional. Cu aproximativ 580 de angajați și 9,1 tone de kilometri parcurși, compania a generat vânzări anuale de 250 de milioane de euro în 2018. Din ianuarie 2017, TX Logistik a fost deținută integral de Mercitalia Logistics S.p.A., o filială a Ferrovie dello Stato Italiane.