Back

Cât costă brazii de Crăciun în piețele orădene?

Primii brazi de Crăciun au ajuns în aceste zile în piețele orădene. Oferta este bogată, iar prețurile sunt accesibile pentru toți cumpărătorii, începând de la 10-20 de lei și ajungând până la 200-300 lei sau chiar mai mult, în funcție de înălțimea, proveniența și coroana bradului.

Pomii de Crăciun au fost aduși în piețele orădene din județele Alba, Sălaj, dar și din Bihor. Pentru acest an, Administraţia Domeniului Public din Oradea a stabilit patru locuri unde care comercianţii pot scoate la vânzare brazii. Astfel, locațiile din care pot fi cumpăraţi brazi sunt: Piaţa Nufărul (pe platoul din spatele pieţei), Piaţa Decebal (platoul de lângă WC-ul public şi terenul aferent pieţei situat pe str. Menumorut), Piaţa Cetate (aleea din faţa fostei Halei de Lactate) și Piaţa Rogerius (pe terasă). 

În Piața Rogerius, clienții pot cumpăra brazi argintii românești, cei mai mulți provenind din zona Arieșeni, județul Alba, la prețuri începând de la 25 lei (un brad de 1,5 m) și ajungând la 200 lei (un brad cu înălțimea de 4 m). Un alt comerciant din județul Sălaj oferă brazi românești argintii de 1,10-1,20 m, la prețuri variind între 60-100 lei. Unele persoane preferă să achiziționeze doar câteva crenguțe de brad, acestea având prețuri între 2-5 lei, în funcție de mărimea lor.

La Piața Decebal, comercianții din județul Alba vând brazi argintii românești la prețuri începând de la 20-30 lei (un brăduț sub 1 m), 100 lei (un brad de aproximativ 1,5 m) și până la 300-400 lei (un brad de 4-5 m).

Comercianții vor române în piețe până în data de 24 decembrie.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.