Back

Fonduri transfrontaliere pentru modernizarea a două spitale

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, cu sprijinul Primăriei Oradea prin Direcția Mangement Proiecte cu Finanțare Internațională, a semnat vineri, 13 decembrie, cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, contractul de finanțare pentru proiectul  „Îmbunătățirea serviciilor medicale transfrontaliere cu echipamente medicale modernizate în cadrul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea și a Spitalului Județean Central Bekes”, cod ROHU 386.

Programul de finanțare al acestui proiect este Programul Interreg V-A România – Ungaria. Prioritatea de investiții 9/a.

Prin acest proiect urmează să se achiziționeze aparatură medicală performantă pentru 5 secții ale Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” precum și sistem de telemedicină, după cum urmează:

–  RMN și ecografe  pentru Centrul de imagistică (parter corp A); 

–  C-arm, monitoare de înaltă performanță, aparate ventilație mecanică de înaltă performanță pentru ATI (etaj 4, corp B);

–  Aparat digital radiografie – scopie pentru Radiologie, (etaj 2, corp B);

–  Sistem de transport vacuum pentru probe de laborator și medicamente pentru  laboratorul cu punct de lucru în fiecare secție a Spitalului (Etaj, 3 CORP B);

–  Turn complet 3D Full HD pentru Chirurgie Endoscopică Laparoscopică pentru Chirurgie Adulți și Chirurgie Pediatrie (Etaj 4, CORP B);

–  Sistem de Telemedicină cu sistem video pentru sălile de curs pentru Compartimentul de IT al Spitalului (parter, corp A) cu terminalele în camerele de gardă ale spitalului, prin care medicii de la cele două spitale partenere în acest proiect vor putea fi în conexiune permanentă, audio și video, în timp real.  

De menționat că Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu  este lider de proiect, iar Spitalul Județean Central Bekes este partener în acest proiect.

Bugetul total eligibil al Spitalului Municipal este de 2.454.338,00 euro, iar sursele de finanțare sunt reprezentate de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – 2.086.187,30 euro, bugetul de stat al României – 319.039,40 euro și contribuția proprie a Spitalul Municipal –  49.111,30 euro.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, începând din 01.11.2019 până la 31.12.2020.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.