iulie 15, 2024 01:54

40 de noi locuri de muncă și o investiție de peste 6 milioane de euro în Parcul Industrial II Oradea

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a anunțat luni, 13 ianuarie, că a atras prin licitație deschisă o investiție in valoare de peste 6 milioane Euro, din care  4.6 milioane Euro finanțare europeană la care se va adăuga costul investitiei în Centrul de cercetare-dezvoltare și producție din parcul industrial în valoare estimată de 2 milioane Euro.

Aceasta reprezintă cea mai inovativă investiție din Parcul Industrial Eurobusiness Oradea până în prezent, privind stocarea energiei pentru aplicații hibride și electrice in industria aeronautică și automobilistică, ce va genera un număr de aproximativ 40 de locuri de muncă.

Investiția va fi realizată in Parcul Industrial Euobusiness II, din str. Ogorului, pe o suprafată de teren de 20.000 mp., de către o societate românească ATNOM SRL. cu sediul in Oradea.

Contractul privind investiția s-a semnat anul trecut in luna august, de către reprezentanții societății ADLO SA., respectiv reprezentanții societății ATNOM SRL., insă proiectul a fost aprobat la finele anului 2019.

Compania activează in domeniul Inginerie și consultanță tehnică și și-a exprimat intenția fermă de a desfășura in Parcul industrial activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme Legilor aplicabile in materia parcurilor industriale.

Conform proiectului aprobat, societatea va produce acumulatori din litiu pentru următoarele aplicații:

  • Acumulatori pentru autoturisme cu propulsive electrica și hibridă cu răcire pe bază de lichid sau gaz refrigerant;
  • Acumulatori ultrausori și ignifugi pentru avioane cu propulsie hibridă – se vor dezvolta in parteneriat cu INCAS ‐ Institutul Național de Cercetări Aerospațiale „Elie Carafoli” din București;
  • Acumulatori pentru aplicații industriale (telekom, UPS, energie regenerabilă).