Back

Deputatul Gheorghe Bogdan somează Ministerul Transporturilor pentru reluarea circulației trenurilor de călători pe ruta Ciumeghiu – Holod – Vașcău

La debutul noii sesiuni parlamentare, Gheorghe Bogdan, deputat PSD de Bihor, a adresat marți, 28 ianuarie, o interpelare ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, privind încetarea circulației pe cale ferată a trenurilor de călători de pe ruta Ciumeghiu – Holod – Vașcău. Aproape 100 de persoane au semnat o petiție, ce a fost transmisă și altor instituții publice, precum S.N.T.F.C. CFR Călători S.A. – Regionala Cluj, Instituția Prefectului Bihor și Consiliului Județean Bihor, prin care își exprimau nemulțumirea față de decizia sistării circulației trenurilor de călători, începând cu data de 1 ianuarie 2020, pe sectorul de cale ferată mai sus menționat.

Semnatarii petiției se arată îngrijorați cu privire la riscul pierderii locurilor de muncă prin imposibilitatea deplasării la serviciu. De asemenea, prin sistarea circulației trenului, copiii din zonă, dependenți de transportul feroviar, sunt deja puși în imposibilitatea de a frecventa cursurile unităților de învățământ din municipiul Beiuș și orașul Ștei.

Este inadmisibil în România anului 2020 să condamnăm la izolare oamenii din cauza unor bâlbâieli politice. Având în vedere această situație apărută la început de an, după un anunț prealabil făcut doar cu o lună înainte de punerea în aplicare a măsurii, consider că ministerul de resort este obligat să ia măsuri urgente pentru prevenirea apariției unei probleme sociale grave. Din acest motiv, i-am cerut dlui. ministru Lucian Bode să estimeze un termen până la care vor fi reintroduse trenurile de călători pe această rută” , a declarat deputatul Gheorghe Bogdan.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.