Back

În cartierul Ioșia va fi construit un bazin didactic de înot

Consilierii municipali orădeni au fost de acord cu propunerea conducerii Primăriei Oradea de a construi în cartierul Ioșia, pe strada A. Cazaban nr.47/A, în zona dintre Liceul Don Orione și Arena Antonio Alexe, un bazin didactic de înot, pentru care urmează să se înceapă procedurile de expropriere, deoarece aproximativ 7.000 mp de teren aparțin municipalității, iar restul până la 7.870 mp se află în proprietatea unei societăți comerciale. Conform raportului de specialitate întocmit de către Direcția Patrimoniu Imobiliar, procedura de acces la finanțările prin Compania Națională de Investiții prevede ca un prim pas indentificarea terenurilor pe care pot fi construite bazinele de înot, terenuri care să fie libere de sarcini, după care pot fi depuse cererile de finanțare. 

Marți, 28 ianuarie, plenul CL Oradea și-a dat acordul ca municipiul Oradea să adere la Programul Național derulat prin Compania Națională de Investiții pentru construirea bazinelor didactice de înot.

„Amplasarea bazinului de înot în Ioșia permite încălzirea lui cu apă geotermală în perioada rece, ceea ce înseamnă că cheltuielile cu întreținerea vor fi reduse. Finalizarea în cursul anului  viitor a acestui proiect ne va permite să extindem programul de învățare a înotului pus în practică de Primăria Oradea de mai mulți ani”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.