Back

Un pui de lamă s-a născut la ZOO Oradea

La Grădina Zoologică din Oradea s-a născut în urmă cu trei săptămâni un pui de lamă, al doilea în decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel să numere cinci exemplare.

Deocamdată puiul de lama se hrănește doar cu lapte matern, urmând ca, treptat, să-i fie introduse în meniu legume mărunţite, morcov, sfeclă, varză, bostan, inclusiv mere.

„Este foarte bine când într-o grădină zoologică apar pui, e un semn că animalele se bucură de îngrijire și alimentație adecvată. Apoi, se înnoiește sângele și scade riscul apariției unor pui bolnavi”, menționează Florin Ienciu, biologul Grădinii Zoologice Oradea.

Mama și puiul pot fi admirați de către vizitatori într-un țarc situat lângă locul de joacă. Proaspătul locatar de la Zoo Oradea nu are deocamdată un nume.

Puiul de lamă nu este singurul locatar nou al Grădinii Zoologice din Oradea. Zilele trecute, familia caprelor cameruneze s-a mărit cu doi iezi (un mascul și o femelă), iar familia oilor cameruneze, cu trei miei (un mascul și două femele). De asemenea, în ultimele luni, colecția de animale a Zoo Oradea s-a îmbogățit cu pui de elan, zebu, măgar, ponei, rațe și gâște sălbatice.

Programul de vizită al Zoo Oradea în această perioadă este zilnic, între orele 09:00-17:00 (ora 16:00, la casierie), iar începând de la 1 aprilie și până la 1 septembrie, zilnic, între orele 09:00-19:00 (ora 18:00, la casierie). Un bilet de intrare pentru adulți costă 18 lei, în timp ce copiii de peste 3 ani până la 18 ani, pensionarii și persoanele cu dizabilități beneficiază de un cost al biletului de 9 lei. Abonamentul anual pentru adulți costă 160 de lei, iar cel pentru copiii cu vârste între 3-18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități – 80 lei. Copiii până la 3 ani și persoanele peste 75 de ani au acces gratuit.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.