Back

Corneliu Coposu, poetul

Fundația Corneliu Coposu împreună cu Fundația Academia Civică organizează miercuri, 4 martie, de la ora 18:00, în Sala Mare a Primăriei Oradea, un eveniment deosebit: prezentarea volumului “Poeme” de Corneliu Coposu, poezii gândite în timpul celor 17 ani de detenție și puse pe hârtie după ieșirea sa din închisoare în 1964.

La evenimentul de lansare a cărții sunt așteptați să participe PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, Ana Blandiana, președinte Fundația Academia Civică, Dan Liviu Boeriu, cronicar literar și Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv Fundația Corneliu Coposu.

“Corneliu Coposu nu și-a publicat poeziile din două motive: pentru că avea, ca om de cultură, o foarte înaltă părere despre poezie și pentru că avea, ca om politic, o foarte severă părere despre definiția acestuia. Dar și un motiv și altul nu fac decât să se adauge calităților intelectuale și morale ale celui care a avut puterea să facă prin viața  și ideile sale cel mai mare dar generațiilor următoare: acela de a le fi model. Faptul că a scris versuri îi conturează profilul cu o lumină în plus. O lumină care ne îmbogățește istoria.“ (Ana Blandiana)

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.