mai 24, 2024 08:27

Corneliu Coposu, poetul

Fundația Corneliu Coposu împreună cu Fundația Academia Civică organizează miercuri, 4 martie, de la ora 18:00, în Sala Mare a Primăriei Oradea, un eveniment deosebit: prezentarea volumului “Poeme” de Corneliu Coposu, poezii gândite în timpul celor 17 ani de detenție și puse pe hârtie după ieșirea sa din închisoare în 1964.

La evenimentul de lansare a cărții sunt așteptați să participe PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, Ana Blandiana, președinte Fundația Academia Civică, Dan Liviu Boeriu, cronicar literar și Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv Fundația Corneliu Coposu.

“Corneliu Coposu nu și-a publicat poeziile din două motive: pentru că avea, ca om de cultură, o foarte înaltă părere despre poezie și pentru că avea, ca om politic, o foarte severă părere despre definiția acestuia. Dar și un motiv și altul nu fac decât să se adauge calităților intelectuale și morale ale celui care a avut puterea să facă prin viața  și ideile sale cel mai mare dar generațiilor următoare: acela de a le fi model. Faptul că a scris versuri îi conturează profilul cu o lumină în plus. O lumină care ne îmbogățește istoria.“ (Ana Blandiana)