Back

Lupta împotriva COVID-19: măsurile Primăriei Oradea începând de luni, 23 martie

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunţat duminică, 22 martie, pe Facebook, într-o transmisie live, noi măsuri locale în lupta anti-COVID-19, în urma dispoziţiilor anunţate sâmbătă seara de Ministerul Afacerilor Interne prin Ordonanţa militară nr. 2.

Una dintre aceste măsuri se referă la pieţele agroalimentare: „Vom închide de luni bazarurile din pieţe, astfel încât activităţile neesenţiale să nu ducă la creşterea afluxului de populaţie. Va rămâne în funcţiune tot ceea ce înseamnă vânzări de produse agricole”, a anunţat edilul, în contextul în care în pieţele orădene au fost luate măsuri de dezinfecţie şi protecţie a populaţiei, pentru ca acestea să poată funcţiona în continuare.

O altă măsură anunţată de primarul Ilie Bolojan se referă la programul supermarketurilor. „Vom impune ca toate supermarketurile să-şi închidă programul la ora 21, astfel încât ora 22 să-i prindă pe angajaţi acasă”, a spus edilul, măsura fiind luată în conformitate cu Ordonanţa militară care interzice circulaţia în timpul nopţii, între orele 22.00-06.00.

De asemenea, primarul a anunţat închiderea locurilor de joacă şi a terenurilor de sport din cartiere, în conformitate cu dispoziţiile guvernamentale care interzic circulaţia grupurilor mai mari de 3 persoane. „Desigur va fi permisă alergarea individuală, în zona limitrofă locuinţei”, a mai spus Ilie Bolojan.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.