30 iunie, termen limită pentru plata taxelor locale

Dacă încă nu aâi achitat taxele și impozitele locale, ar fi bine să o faceți până la data de 30 iunie. Evidențele fiscale ale Primăriei Oradea arată că la finalul lunii mai, aproape 60% dintre cetățeni (67.462 din totalul de 115.057 persoane cu debite) și 50% dintre firme (3.871 din 7.953 firme cu debite) au achitat impozitele locale pe clădiri, terenuri și autoturisme. De asemenea, peste jumătate dintre locuitori au plătit impozitul pe autoturisme.

Totuși, contribuabilii trebuie să ia în calcul că 30 iunie 2020 este termenul de scadență a obligației da plată a impozitelor pe clădire, teren și mijloc de transport pe primul semestru, aceeași dată fiind valabilă și pentru obligația de depunere la organul fiscal a rapoartelor de evaluare a clădirilor cu destinație nerezidențială.

Pentru plata integrală, până la primul termen de plată (30 iunie 2020), a obligațiilor fiscale aferente anului 2020 se acordă bonificație fiscală (reducere) diferențiată de 8% sau 4%, în funcție de modalitatea de plată:

·         bonificație de 8%:

–          plata on-line fără comision:

§  prin intermediulGhișeului Online de pe site-ul Municipiului Oradea

§  prin site-ul www.ghiseul.ro

§  prin aplicațiaPlata Impozite MobilePay

·         bonificație de 4%:

–          plata în numerar – la Ghișeele Primăriei, Poștă sau CEC Bank

–          plata prin POS la Ghișeele Primăriei, Poștă sau CEC Bank

–          prin ordin de plată, internet banking sau foaie de vărsământ

Accesul publicului în Sala Ghișeelor din cadrul Primăriei Oradea se realizează cu respectarea condițiilor de distanțare socială, purtarea măștii de protecție și  termoscanarea fiind obligatorii.