Back

39 de locații de reconectare la natură în Munții Apuseni

Pe site-ul www.parcapuseni.ro (http://www.parcapuseni.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=197:ziua-europeana-a-parcurilor-24-mai-2020-parcuri-sanatoase-oameni-sanatosi-va-invitam-sa-va-reconectati-la-natura&catid=13&Itemid=168) a fost încărcată recent o hartă interactivă cu 39 de locații de pe întreg cuprinsul Parcului Natural Apuseni, hartă pe care turistul dornic de aventură o poate parcurge pe Google Maps, înainte de a poposi, efectiv, în zona munților sacri aflați în arealul județelor Bihor, Cluj și Alba.

Alin Moș, directorul Parcului Natural Apuseni, susține că inițiativa unei hărți de acest gen a fost luată nu doar ca un mijloc de promovare a unor puncte distincte și reprezentative din parc, ci și pentru a marca Ziua Europeană a Parcurilor, ce se sărbătorește anual pe 24 mai. Cum în acest an, întreaga planetă a fost afectată de pandemia CoVid – 19, ideea de a face cunoscute bogățiile zonei a determinat echipa P.N.A. să vină cu soluții inedite de care viitorul turist se poate bucura și online și direct, la fața locului, pentru a-i fi mai ușoară Reconectarea la Natură. Astfel, a rezultat o hartă cu 39 de locații, aflate în imediata vecinătate a unor puncte turistice deja consacrate, precum Ghețarul Scărișoara, valea Arieșului aflată în imediata vecinătate a sediului Parcului Natural Apuseni de la Gârda etc.

La toate locațiile veți întâlni băncuțe din lemn și un panou informativ cu detaliile respectivului punct, dar și un mesaj motivațional, ușor de reținut și de urmat, ce creează o conexiune profundă cu un element predominant (apă, aer, pământ, lemn).

Video: Dan Bureția / Teodora Ivan

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.