aprilie 20, 2024 05:25

APTOR susține industria ospitalității

Pandemia COVID-19 a atras după sine o criză financiară fără precedent în domeniul turismului. Întreaga industrie mondială a turismului a fost grav afectată, estimându-se, în cel mai favorabil scenariu, că piața turismului va reveni la valorile de dinainte de criza COVID-19 cel mai devreme în 2023.

În acest context fără precedent, activitatea Organizației de Management al Destinației – Oradea (Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, APTOR) a fost canalizată spre măsuri de susținere a industriei locale de ospitalitate și atragerea de turiști români în lunile viitoare, post pandemie. Aceste măsuri au ca obiectiv general reluarea fluxurilor turistice și atenuarea impactului pandemiei SARS COV 2 la nivelul industriei ospitalității din Oradea.

Măsurile de sprijin financiar direct pentru agențiile de turism și tour-operatoare se oferă pentru fiecare turist cazat minimum 2 nopți consecutive în Oradea. Bonusul oferit este de:

– 3 lei pentru fiecare turist cazat minimum 2 nopți într-o unitate de cazare clasificată de 1 stea, 1 margaretă și 1 floare;

– 4 lei pentru fiecare turist cazat minimum 2 nopți într-o unitate de cazare clasificată de 2 stele, 2 margarete și 2 flori;

– 6 lei pentru fiecare turist cazat minimum 2 nopți într-o unitate de cazare clasificată de 3 stele, 3 margarete și 3 flori;

– 9 lei pentru cazarea de minimum 2 nopți într-o unitate de cazare clasificată de 4 stele ;

Din data de 11 iunie 2020, orașul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinații europene ale anului, de către Asociația European Best Destinations.

European Best Destinations este o cunoscută platformă care promovează cultura și turismul european, în colaborare cu unele dintre cele mai mari asociații de turism din Europa și EDEN Network, oferind turiștilor de pretutindeni o cât mai bună înțelegere a bogăției, patrimoniului, diversității și calității destinațiilor europene.

Platforma joacă un rol important în promovarea Europei ca destinația turistică nr. 1 în lume, devenind în timp locul de întâlnire al marilor birouri de turism și al turiștilor care doresc să exploreze continentul.

Totodată, platforma conduce cele mai reprezentative competiții din sectorul turismului european, colaborând cu Comisia Europeană în vederea promovării turismului sustenabil.

Motivul pentru care Oradea a fost inclusă în topul celor mai sigure destinații europene îl reprezintă măsurile de prevenție a răspândirii infecției cu COVID-19 luate la nivelul orașului, cum ar fi: desemnarea unui spital dedicat luptei împotriva COVID-19, unitate care deservește exclusiv cazurile confirmate sau suspecte de infectare cu noul coronavirus; testele real time PCR și cele de tip pooling pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus; dezvoltarea unui protocol cu măsuri de siguranță și proceduri de urmat în situații de urgență, pentru unitățile HoReCa; instituirea unor măsuri de siguranță și prevenție în mijloacele de transport public și instituțiile publice; sau asigurarea de măști pentru locuitori și termometre contactless pentru companii, la preț de achiziție.