iulie 18, 2024 01:13

Măști de protecție și materiale antibacteriene pentru absolvenții claselor a VIII-a și XII-a

Inspectoratul Școlar Județean a distribuit la finele săptămânii trecute către școlile din județul Bihor o cantitate de 189.000 de măști de protecție, precum și 5.514 de kit-uri biocide formate din șervețele și gel antibacterian pentru cei 10.114 elevi din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a de la nivelul întregului județ, care vor putea susține în acest an examenele de Capacitate, respectiv examenul de Bacalaureat. Pentru cadrele medicale care asigură triajul epidemiologic și monitorizarea în unitățile de învățământ din județ au fost distribuite 154 de viziere de protecție.

De altfel, în cursul săptămânii trecute, au fost distribuite cantități similare de kit-uri biocide și viziere pentru elevii, respectiv cadrele medicale școlare din Oradea.

Stocul total de materiale care a ajuns în custodia Inspectoratului Școlar Județean se ridică la 11.500 kit-uri cu biocide și 450 de viziere, care provin din materiale confiscate în Vama Borș de către autoritățile județene, și 409.000 de măști de protecție, trimise în Bihor de Ministerul Educației și Cercetării.