Back

Grăbiți-vă să vă plătiți taxele fără majorări de întârziere!

În ședința Consiliul Local din data de 29 octombrie s-a aprobat amânarea până la data de 30 noiembrie a termenului aprobat prin HCL nr. 642/2020 pentru acordarea scutirilor de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale și nefiscale datorate bugetului local de către persoanele fizice și juridice.

Termenul stabilit anterior era 2 noiembrie 2020. Astfel, prin această hotărâre persoanele fizice și juridice care au datorii la bugetul local au posibilitatea până la data de 30 noiembrie să-și achite obligațiile fiscale principale restante (debitul anului curent și rămășițele din anii anteriori) pentru a beneficia de anularea majorărilor de întârziere.

În contextul actual, dată fiind situația provocată de criza virusului Sars-Cov 2, când o parte a societăților comerciale și-au redus/închis activitatea, persoanele fizice și-au pierdut locurile de muncă, Consiliul Local al Municipiului Oradea a adoptat această hotărâre privind scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale şi nefiscale datorate bugetului local de către persoanele juridice și persoanele fizice.

Pentru a beneficia de această reducere, cetățenii au de parcurs următorii pași:

Pasul 1. Obțineți informații la zi privind obligațiile dvs. de plată datorate bugetului local:

– Consultați Ghișeul online – Primăria Oradea pe site-ul www.oradea.ro. Accesul pe platformă poate fi realizat fără autentificare, strict pe baza CNP/CUI;

– La ghișeele de casierie/impunere din cadrul Primăriei Oradea orar luni-joi 8:00 – 18:00, vineri 8:00 – 15:00.

Pasul 2. Achitați până cel târziu în data de 30 noiembrie 2020 suma reprezentând obligațiile principale de plată (debit și/sau rămășită din anii anteriori), fără majorările/penalitățile aferente.

Pasul 3. Completați și transmiteți până cel târziu la 30.11.2020 cererea de anulare a accesoriilor (majorări și/sau penalități) – cererea o găsiți atașat, astfel:

– Transmiteți o fotocopie a cererii pe adresa de email primarie@oradea.ro , sau

– Depuneți cererea la ghișeele Primăriei Oradea, sau

– Transmiteți cererea prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1.

În cazul firmelor, Cererea de anulare a accesoriilor trebuie însoțită și de o Declarație pe propria răspundere privind ajutoarele de stat de care au beneficiat în ultimii 3 ani.

Ulterior prelucrării cererilor, solicitanții vor primi prin corespondență (email/adresă) dovada scutirii majorărilor de întârziere sau respingerii solicitării în cazul în care solicitantul nu este eligibil conform prevederilor legale.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.