aprilie 23, 2024 16:31

Un nou spital în Oradea

În toamna anului viitor ar putea începe lucrările de construcție la o nouă unitate spitalicească în Oradea după semnarea azi, 2 noiembrie 2020, a unui protocol de colaborare între patru parteneri: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiul Oradea, Spitalul Clinic Județean de Urgență și Spitalul Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu”. Spitalul ar urma să fie construit din fonduri europene pe baza unui proiect a cărei valoare estimativă se ridică la 30 milioane de euro.

Acest protocol prevede transferul unui teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa din proprietatea Consiliului Județean Bihor, în proprietatea Primăriei Municipiului Oradea. Primăria Municipiului Oradea va asigura elaborarea studiilor necesare proiectului tehnic de execuție, respectiv serviciile de dirigenție de șantier, iar prin Spitalul Județean și Spitalul Municipal se vor elaborara documentațiile tehnico-economice la nivel de studii de prefezabilitate și fezabilitate.

Spitalul va avea o capacitate de 280 de locuri, o secție nouă de imagistică și ATI. Unitatea va fi destinată tratării bolilor infecțioase și COVID-19.

Avem nevoie de un spital nou, care să rezolve problemele pe care le avem astăzi încă nerezolvate în Oradea și împreună am căutat un amplasament pe care să-l punem la dispoziția municipalității în vederea construirii spitalului. Am identificat amplasamentul pe strada Vlădeasa și, la jumătatea străzii, pe un teren care astăzi este în proprietatea Consiliului Județean Bihor, dar care a ținut de unitățile militare în anii anteriori. Vom pune acest amplasament la dispoziția Primăriei Oradea pentru a construi pe proprietatea menționată acest spital, pe o suprafață de 2.5 ha, care va fi transferată în cursul acestei luni Primăriei Oradea. Urmează ca Primăria și spitalele să realizeze această investiție importantă pentru orădeni. Angajamentul Consiliului Județean va fi că în prima ședință de consiliu vom transfera terenul Primăriei Oradea”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.