iunie 13, 2024 10:27

Cum pregătim copilul pentru școală? Interviu cu Anca Vernon, psiholog educațional, la „Oamenii de lângă noi”

Anca Vernon se numără printre cei mai pozitivi oameni pe care i-am întâlnit în viața asta. În preajma ei, te molipsești de bună dispoziție, bucurie de viață, entuziasm și prietenie. E una dintre acele persoane care îți merg la suflet instant. Din acest motiv, copiii o adoră. Și nu e de mirare! :)))) Atunci când abordează tematica relaționării în triunghiul magic al educației părinte-elev-profesor, psihologul Anca Vernon reușește, ca nimeni alta, să explice lucrurile în mod clar și concret, dând valoare „pionului” principal, adică copilului! În aceste vremuri tulburi generate de pandemie, când copiilor li s-a îngrădit dreptul de a interacționa fizic cu cei de vârsta lor, iar părinții au fost nevoiți să îi supravegheze în permanență, revenirea la normalitate e destul de dificilă pentru toate părțile implicate. De aceea, sfatul unui profesionist, așa cum este Anca Vernon, e mai mult decât binevenit!

* La ce trebuie să fie atenți părinții după reluarea cursurilor școlare?

* Cum ar trebui gestionată relația dintre părinții cărora le este teamă să-și trimită copiii la școală de frica contactării virusului Covid-19 și profesorii care refuză vaccinarea?

* Cum îi ajutăm pe adolescenți să treacă de această perioadă dificilă?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care mi-a răspuns Anca Vernon, psiholog și practicant al psihoterapiei pozitive, la „Oamenii de lângă noi”.