Back

RER Vest își îmbunătățește serviciile

RER Vest se află în plină campanie de încheiere a noilor contracte, fapt pentru care anunță şi efectuarea unor îmbunătăţiri în modalitatea de colectare a deşeurilor.

Pubele pentru sticle, la asociaţii

În toate incintele cu deşeuri ale asociaţiilor de proprietari din Oradea au fost introduse pubele de culoare verde, pentru colectarea separată a sticlelor şi borcanelor. Fiecare recipient are, în partea superioară, o fantă prin care cetăţenii vor putea arunca deşeurile din sticlă, fără a fi nevoiţi să atingă capacul. Pubelele verzi vor fi ridicate şi golite cu regularitate de echipele RER Vest.

RER Vest a dotat toate incintele asociaţiilor de proprietari cu pubele de culoare maro, destinate colectării fracţiei biodeşeurilor. Potrivit Regulamentului de salubrizare al municipiului Oradea, colectarea separată a deşeurilor vegetale (biodeşeuri) este obligatorie, iar în această categorie sunt incluse deşeuri precum fructe, legume, coji de pâine, zaţ de cafea, păr, blană etc., însă acest aspect nu prea este luat în considerare de către orădeni…

Fără atingere

În scurt timp, orădenii care locuiesc la blocuri vor putea arunca deşeurile într-o manieră mult mai igienică. RER Vest a început dotarea tuturor containerelor din incintele cu deşeuri ale asociaţiilor de proprietari cu un sistem de deschidere care nu necesită atingerea recipientului.

Fiecare recipient va avea, în partea inferioară, o pedală, iar cetăţenii vor putea arunca deşeurile fără a atinge containerul, apăsând pedala care va ridica automat capacul.

Continuă contractarea!

Respectând normele sanitare în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid-19, agenţii RER Vest continuă să contacteze locuitorii municipiului şi asociaţiile de proprietari, pentru a încheia noile contractele de salubrizare.

Reprezentanţii companiei noastre străbat fiecare stradă din oraş şi contactează fiecare proprietar de imobil sau preşedinte de asociaţie de proprietari, pentru le oferi orădenilor oportunitatea să semneze contractele, fără a se deplasa de la domiciliu.

Începe distribuirea pubelelor

Pe străzile pe care activitatea de contractare s-a încheiat, RER Vest a început distribuirea gratuită a pubelelor destinate colectării separate. Fiecare gospodărie va primi o pubelă de culoare neagră, pentru deşeurile reziduale, şi una de culoare maro, pentru deşeurile vegetale. În perioada următoare, cetăţenii vor primi saci galbeni, pentru colectarea deşeurilor din ambalaje.

De la 1 martie 2021, toate recipientele distribuite de RER Vest, dotate cu microcipuri RFID, vor înregistra automat fiecare golire a deşeurilor.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.