Dan Micu, veteran de război ajuns la vârsta de 101 ani, premiat de Primăria și Garnizoana Oradea

Primăria Oradea a acordat astăzi un premiu aniversar domnului Dan Micu, veteran de război, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 101 de ani, aniversare ce a avut loc în data 12 aprilie. Pentru că sărbătoritul nu a putut să se deplaseze la sediul Primăriei Oradea din motive de sănătate, Alina Micu, nora sa, a primit premiul, constând într-o plachetă tip trofeu personalizat, un fanion și volumele „Istoria Bihorului”,  „Primăvara Întregirii – Operațiunea Armatei Române, aprilie – august 1919” și  „România – Documentele Marii Uniri 1918”.

„Este un mic semn de apreciere și respect față de un fost ostaș pentru care datoria față de țară a reprezentat crezul suprem și, de asemenea, un semn de prețuire pentru onorabila vârstă de 101 ani. Veteranii de război sunt adevărate simboluri ale curajului și devotamentului și avem datoria să transmitem tinerelor generații aceste valori patriotice”.

Marcel Dragoș, viceprimar Oradea

De asemenea, în semn de recunoaştere a meritelor sale în apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale, Garnizoana Oradea i-a oferit sărbătoritului o diplomă înrămată.