Mănăstirea Izbuc organizează duminică, 4 iulie 2021, un târg dedicat produselor meșteșugărești locale. Eco Skills este prima manifestare de acest gen organizată de către instituția de cult și vine ca o dovadă a deschiderii totale față de nevoia societății de ancorare în obiceiurile și tradițiile locale. Bogăția moștenirii culturale a zonei Izbuc – Călugări fac din Eco Skills nu doar o simplă atracție turistică, ci o incursiune în fascinanta lume a meșteșugurilor transmise din generație în generație.
Târgul Eco Skills pentru promovarea produselor meșteșugărești locale se va desfășura în intervalul orar 10:00 – 20:00, turiștii și pelerinii mănăstirii fiind așteptați să admire creațiile artiștilor populari din zona Bihorului, începând de la sculpturi în lemn cu tematică religioasă până la broderii cu motive specifice zonei și lăzi de zestre de la Budureasa.

Evenimentul face parte din proiectul CREATING AND DEVELOPING A CROSSBORDER POLYCENTRIC NETWORK FOR TRAINING AND SUPPORT TO INCREASE THE QUALITY OF TOURIST AND HANDCRAFT CROSS-BORDER SERVICES IN THE COUNTIES OF BIHOR AND HAJDU BIHAR (cod proiect ROHU 398, acronim ForTour BHHB), accesat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, Axa prioritară 3 – Îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea mobilității forței de muncă transfrontaliere (Cooperare în domeniul ocupării forței de muncă), Prioritate de Investiție 8/b – Susținerea creșterii eficiente a ocupării forței de muncă prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a strategiei teritoriale pentru zonele specifice.
Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți rata de ocupare a forței de muncă în aria eligibilă prin formare și specializare, folosind factorul endogen, natural, cultural și uman.
Beneficiarul Principal este Agenția de Management al Destinației Bihor (România), iar ceilalți parteneri din proiect sunt: Parohia Ortodoxă Körösszegapáti (Ungaria), Episcopia Romano-Catolică Oradea (România), Parohia Reformată Episcopia Bihor (România), Parohia ortodoxă Sfântul Duh Mângâietor (România), Mânăstirea Izbuc (România).
Bugetul total al proiectului este de 2.718.105,80 Euro, din care FEDR, 2.310.389,91 Euro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.
(advertorial)