Back

100 de noi locuri de parcare pe rambleul căii ferate de lângă Parcul Brătianu

În ședința Consiliului Local de joi, 30 septembrie, aleșii locali au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici în vederea realizării lucrării „Regenerare urbană a terenului situat pe strada I.C. Brătianu, prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi.”

În acest sens, clădirea nefinalizată de lângă Parcul Ion C. Brătianu, care trebuia să se concretizeze într-un ansamblu de blocuri pe rambleul căii ferate din zonă, va fi demolată, iar pe amplasamentul acesteia se vor construi aproximativ 100 de locuri de parcare și se vor amenaja spații verzi și alei pietonale.

Este o zonă mizerabilă, un loc unde tot timpul se abandonează diverse lucruri, iar noi trebuie să o întreținem și igienizăm, așa că am decis, împreună cu juriștii Primăriei, să expropriem acel teren și construcția respectivă. Terenul este în proprietatea CFR-ului, iar clădirea în proprietate privată, proprietarul nemaiavând posibilitatea să finalizeze această construcție de cel puțin 10 ani de zile. Pentru că acel teren este în proprietatea privată a CFR, avem posibilitatea să-l expropriem, dacă era în proprietate publică, nu aveam această opțiune, ca administrație publică”, a precizat primarul Florin Birta.

Potrivit edilului, noile locuri de parcare vor aduce plusvaloare zonei și vor fi utile pentru orădeni și turiști.

Aceste locuri de parcare vor fi binevenite și cu siguranță folosite, pentru că în zonă sunt foarte multe persoane care folosesc pista de alergare și care ar dori să aibă unde să-și parcheze mașinile și, mai mult decât atât, avem aquapark-ul în zonă, iar parcarea acestuia, în perioada estivală, este supraaglomerată, așa că 100 de locuri în plus sunt utile”, a mai menționat edilul Oradiei.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA este de 7.348.512, 35 lei, suma cuprinzând valoarea estimată a exproprierilor, dar și lucrările de construcție propriu-zise.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.