aprilie 23, 2024 15:35

Doi ofertanți pentru viitoarea parcare de pe str. Iosif Vulcan

Doi operatori economici au depus oferte pentru licitația deschisă referitoare la „Elaborarea documentației tehnico-economice la faza PT+DE+CS+DTAC și execuție lucrări la obiectivul de investiții: Constructie administrativă de tip parcare de interes public cu acces nelimitat în strada Iosif Vulcan”.

Data limită de depunere a fost 18 octombrie, dată până la care au fost depuse două oferte de către următorii agenți economici:

1. Asocierea formată din: Drum Asfalt SRL – lider de asociere, Trameco SA – asociat 1 și Poliart SRL – asociat 2, având ca subcontractanți pe Ritmoteh SRL, AL.SE.RO. IMPEX SRL, Termoline SRL, Precon Transilvania SRL;

2. Asocierea formată din Construcții Bihor SA – lider de asociere și Tehnoproiect SRL – asociat, având ca subcontractant pe Ergocon SRL.

Această investiție va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală prin construcția unei noi parcări supraterane între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan, care va avea 145 de locuri.

Parcarea va fi edificată pe un teren de 4179 mp, existent  în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12-14 și str. Aurel Lazăr nr. 5-9.

Conform soluției propuse, clădirea parcării va avea regimul de înălțime D+P+3E. Accesul auto și pietonal în clădire se va realiza prin partea sudică, dinspre str. Iosif Vulcan, având o lățime de 5,80 m. Totodată, au fost prevăzute și două accese secundare pietonale, utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu – unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud. În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului de unde se supraveghează intrarea și ieșirea din parcare, de unde se și administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții din trafic.

Etajele parțiale sunt legate între ele prin case de scară și lifturi bordate cu diafragme din beton armat. Din cele 145 de locuri de parcare, 6 sunt destinate utilizării de către persoane cu handicap. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete.

Valoarea totală a investiţiei este de 13.545.608 lei fără TVA, iar durata de execuție a obiectivului este preconizată la 12 luni.